Het was weer vroege ploeg 1 februari, maar iedereen had er weer heel veel zin in. Toen iedereen weer present was zijn we met de karavaan opnieuw naar Marknesse vertrokken. De mannen en vrouwen waren binnen de kortste keren weer omgekleed om de strijd aan te gaan.

 

De wedstrijd werd begonnen met Sam, Sem, Niek en Harieke. Ondanks dat iedereen vol goede moed was viel binnen de kortste keren de eerste treffer aan de andere zijde. Vanaf dat moment wisten we dat we scherp moesten zijn. De tegenstander was fel en wilde scoren.


Ze gingen er hard tegen aan, maar Louis speelde een goede terugspeelbal, waardoor we snel weer controle hadden en de aanval konden inzetten. Het duurde niet lang of de tegenpartij stond alweer voor de deur, maar Harieke wist de aanval te stoppen door een fantastisch goede redding.


SVM F3 bleef volhouden en het was niet te voorkomen, na 5 minuten viel de 2e goal. Inmiddels had de coach de nodige wissel gedaan om te zien of het team op een andere manier beter weerstand kon bieden. Louis, Niek en Kilian gingen eruit om plaats te maken voor 3 verse krachten. Matthijs, Caitlin en Luuk mochten laten zien wat ze waard waren.


Gelijk was er een verandering SVM F3 wist even niet meer hoe ze het moesten aanpakken. De verdediging ging op slot en er werden een aantal kansen goed gestopt. Het verdedigen ging hartstikke goed, maar SVM werd weer sterker en vlak voor het einde werd nogmaals gescoord. Helaas 0-3 in de eerste pot.

 

Het was tijd voor een goede peptalk door de coaches en wat verfrissing.
Je zag dat iedereen het goed oppakte en pressie op de verdediging van SVM zette. SVM vond een gaatje en nog één… Helaas 0-2 alweer…

 

Blokzijl begreep dat er wat gebeuren moest en Niek en Sem gingen in 1 streep naar de goal…. Ohhh, net niet…
Blokzijl had moeite om aan de bal te blijven, we zagen wel veel goede persoonlijke verdedigingsacties. Caitlin was warm gedraaid en hield alle schoten op doel tegen… Het zat het team tegen, het gevoel leek weg: ‘Samen naar de overwinning’. SVM kreeg het door en ging met volle macht richting Caitlin, ze stond haar ‘mannetje’ maar de tegenstander was niet te houden. Uiteindelijk was er een zege van SVM met 0-7.

 

Blokzijl heeft laten zien dat alle kwaliteiten wel in het team zitten, maar de tegenstander was dit keer te sterk.
Op naar de volgende wedstrijd, helaas zonder Luuk. Succes!!

 

Michèl Borgman