Tegen de koploper en een F1 team, dat wordt een lastige wedstrijd, vandaag!
Maar we krijgen versterking van Sem.
De leider van Kuinre had al aangegeven aan Brigitte dat als het een dikke score zou worden, dan mochten wij er wel een speler extra  in doen. Ik kijk Harry aan en die zegt , wat ik denk: “Doen we echt niet”.
We beginnen goed, Niek had al snel de eerste kans.  Blokzijl ging massaal in de aanval. Sem en Mathijs hielden achter de deur dicht. Kuinre kwam er moeilijk door.
Toch viel de 0-1. Jan Hinze had al wat balletjes gepakt maar deze was niet te houden. Ook de 0-2 werd er ingeschoten.
Blokzijl ging nog meer in de aanval. De ouders waren allemaal zo enthousiast, ze zagen hun ploeg kansen maken en tegenstand bieden. Mien kiend dut et echt wel goed! Of niet dan?
Zo wisselden de aanvallen zich af, Luuk ging vol voor de bal en kon de voorhoede van mooie passjes voorzien. Louis die eerst met een boog om de bal liep, loopt nu vol op de bal af en schiet dat ding naar voren. Plus gaat er nog achter aan ook. En raakt de bal nog een keer. Hij kijkt naar de kant en zegt tegen Theo; “dat is twee keer in een actie, dat ik de bal raak”. En zo is het Louis, je gaat met sprongen vooruit.
Harrieke krijgt ook een kans, haar snelheid is zo hoog dat de jongens van de tegenstander denken dit gaat niet goed. De trainer, van Kuinre,  wordt ook een beetje wit van angst. Hij heeft toch echt andere uitslagen gezien op voetbal.nl. Hij snapt er niks van!
Papa Harry al net zo fanatiek als Theo, ziet Sam de bal veroveren en vanaf dat moment is de stilte totaal weg!
Enkele woorden die vallen. Sammmm ga dooooor. Geef niet op je kan het! Doooooor gaaan, naar dat doel. Je bent dicht bij, jaaaaaaaa het is een goalllllll!
Denk even aan de Braziliaanse verslaggevers die helemaal uit hun dak gaan. Wat een kippenvel moment. De dochter die haar vader een trots moment bezorgd. We pikken een traantje weg omdat  we er zo bij betrokken zijn.
Sam kijkt naar ons en zegt non verbaal. Halloooo denk je dat ik voor niks dat hele end gelopen heb met de bal, dacht het niet!!!!!!
Kylian rent als een gek achter die bal aan om deze vervolgens keihard, maar dan ook keihard naar voren te schieten. Caithlin rent met die bal naar voren en probeert ook een score te maken, maar het lukt niet. Ze gaat door en geeft niet op, gelukkig lijkt ze op haar moeder!
Sem heeft de dag van zijn leven. Man wat is die jongen belangrijk voor dit team.  Door zijn aanwezigheid kunnen de anderen meer en meer aan het voetballen toe komen! Hij kan een balletje aan de voet houden, een pass geven en Jan Hinze helpen.
Heel simpel hij bezorgd de trainer van Kuinre een, wat krijg ik nou moment.
Het is rust en wat zijn we trots en blij met wat we zien. Er wordt gelachen, wat gedronken en ja we zouden best nog wel eens kunnen winnen!!!
De tweede helft begint en we missen 1 persoon. Mats………………………………………… Wat is dat mannetje nog klein en zo graag bij zijn moeder. Hij komt er in en krijgt zowaar net als vorige week een moment waarop je iets kan laten zien. De bal wordt door Niek naar voren geknald en Mats gaat ervoor! Vorige week miste hij en nu weer, maar hij had weer een gevaarlijke kans en bijna 2-2 op zijn schoen. Dat had toch wel heel leuk geweest.
Kuinre ging zelfs de tactiek aanpassen. Niet meer massaal naar voren, want als koploper kun je natuurlijk niet verliezen van de andere koploper! Onverwachts en dat is nooit leuk, valt de 1-3. Nog steeds hebben alle ouders het gevoel dat we kunnen winnen.  Als de 1-4 valt wordt dat een beetje minder, dat gevoel dat je kunt winnen. 1-5 ja dat is vervelend.
Corner en trainer Theo zegt; “Niek even wachten tot Jan Hinze(onze keeper) er ook is. Alles voor de pot ook Sem. Niek wacht……….
Alle spelers van Blokzijl zoeken een positie voor het doel. Dit kan weer een mooi moment worden. Niek loopt achter uit, Sem loopt in, Jan Hinze gaat voor de keeper staat. Louis draait zn kont naar een speler waardoor die niet de bal kan pakken. Luuk maakt zich klaar voor een schot. Caithlin denkt ik kop de bal er wel in, Mathijs staat klaar voor een tikkie breed. Harrieke  vraagt de keeper heel aardig of ie misschien een stapje op zij kan doen.
Niek schiet de bal, de ouders roepen, komt de balllll………………………………………………………………………. Let op hè anders mis je hem!
Louis kan net niet bij de bal. Alla Ronaldo zou hij hem ff met een hakkie er hem in hebben getikt. Jan Hinze komt een halve centimeter te kort om de bal snoeihard er in te schieten. Mathijs denkt de bal breed te leggen voor Sem die in komt lopen. Luuk roept nog als je hem mist maakt niet uit, ik sta achter je. Caithlin doet de ogen dicht en gaat voor een ding, de bal! Alles wat Blokzijl heet,gaat 180% voor de actie het 2-5 moment.
Alleen komt de bal bij Kuinre, die heeft nog een verkenner in de voorhoede en ondanks dat Jan Bos vroeger een super hardloper was en zijn genen zeker heeft doorgegeven aan zijn klein kind. Kon Sem koste wat koste de speler van Kuinre niet meer inhalen! 1-6
Alle energie was op, ze hebben gestreden voor elke bal en elk moment zaten ze erbij maar ze konden niet meer. 1-7 en 1-8 ja dat is dan niet anders.
De ouders van Gerard(de vader van Mathijs) hebben hun zoon nog nooit zo fanatiek gezien. Dat is toch wel het mooiste wat je kan overkomen. De betrokkenheid van de ouders naar hun kinderen is een stimulans voor meer.
En meer gaat F2 zeker krijgen. We hopen dat Sem nog een keer mee wil voetballen. Dat zou leuk zijn!
Alle spelers van F2 een groot compliment want ze hebben zaterdag een wereld prestatie geleverd.
Thankssssss!
Volgende week zijn we niet vrij maar spelen we in Hasselt tegen Olympia F5. Laat het weer een mooi moment worden!


Grz
Brigitte
Wim
Theo