Blokzijl F1  – SVM F1   0  –  1

Je zit in de kleedkamer en kijkt elkaar aan. Iedereen kijkt vragend, er klopt iets niet? Dan vallen er de volgende woorden: “waar zijn de shirtjes…………………………………………….? Gooie vraag, weet ik veel! Wat, ……. ! Dat meen je niet, zijn ze niet mee? Hoe kan dat?
Wat bleek Marjanne Dragt had ze een week ervoor geleend, maar niet terug gebracht! Bellen, helaas ze is op cursus dit weekend, lekker dan.
Peter met de auto naar Blokzijl. Gerben wist niet waar die tas stond, op het sportcomplex waren niet andere shirtjes. Wat nu ……………………..Je kunt moeilijk spelen in onderbroek en hemd.
Vlak voor het begin kwam de redding. Marina had net met haar team gespeeld en kwam de kleedkamer uit.
Wij vragen natuurlijk,  kunnen we jullie shirtjes aan krijgen? Want? We hebben geen shirtjes.  Ja dat kan maar ze hebben de kleding nog aan. Dus huppa alles weer de kleedkamer in en uit die hap.
Zo wist Blokzijl F1 zich toch te redden. We konden ons eindelijk richten op de wedstrijd.
SVM uit Marknesse had deze pot ontzettend veel bal bezit. We kwamen een enkele keer er uit en probeerden met schoten een goal te maken. Verdedigend ging het best goed. SVM wist niet te scoren. Onze mannen legden ziel en zaligheid in de strijd.
Dan is het best frustrerend dat de bal via een eigenspeler het doel in gaat. Natuurlijk kan deze speler er niks aan doen. Je springt in een duel en de tegenstander raakt de bal ook nog verkeerd en vervolgens komt de bal tegen je aan en vliegt het doel in. Ja wat moet je dan?
Maar we kunnen trots terug kijken op deze wedstrijd, we spelen uiteindelijk  0-1 tegen SVM. Compliment voor het harde werken.
In de tweede wedstrijd dezelfde uitslag. Nu wist SVM wel een mooie goal te maken en dus kon je daar niks van zeggen. We hadden gelijk kunnen spelen , maar het schot belande op de lat. Nou precies gezegd op de kruising. Jammer want dat was natuurlijk kicken geweest als die er in gevlogen was. Had het gewoon 1-1 geweest wat natuurlijk gaaf is. Maar helaas werkte de lat niet mee.
Moe gestreden van al het verdedigen hebben we gedoucht .

Blokzijl  F1   –  VHK F1 1  –  1

Zaterdag 18 februari
Blokzijl was de spelende ploeg in deze twee partijen. Toch kwam Blokzijl twee keer achter, zowel in de eerste als in de tweede party. In de eerste party zorgde een kluts bal tussen twee spelers van Blokzijl  er voor dat het 0-1 stond voor VHK.
Vervelend  als je continu aan het aanvallen bent. De jongens gaven de moet niet op en dan maar harder werken zeggen we dan(de ouders). Ja hoor na een combinatie van achter uit werd het 1  – 1.
Maar hoe kwam nu die goal tot stand:
Jurgen gaf een peun naar voren. De tegenstander leek de bal te pakken maar nee hier was Damiën , die de bal nog net bij Marcel kon krijgen. Marcel passeerde 1 tegenstander, normaal zou hij er nog 4 passeren, maar nu was hij scherp en speelde de bal naar Janick. Janick wist Milan nog te bereiken en je weet het al, die wist de bal achter de keeper in het doel te schieten.
Helaas lukte het ons niet om 2-1 te scoren.
In de tweede party  stonden we weer achter door een knullige actie van ons zelf. Dus weer knokken en weer was er een succes. Na weer een aantal combinaties kwam de bal bij Kiran. Kiran wist een VHK-er op het verkeerde been te zetten. Vervolgens geeft ie een mooi pass  aan Anne die met een keihard schoot probeert te scoren. Helaas stond er een speler van VHK in de weg, die het schot tegen hield. Met de terugspringende bal wist Damiën wel raad, hij scoorde de verdiende gelijkmaker. Ook nu wisten we niet de kansen te benutten en dus  2 punten in de pokket.

Blokzijl F1 – Kraggenburg F1  0-3

Zaterdag 18 februari
Ook hier een zelfde beeld en uitslag in de twee wedstrijden. Kraggenburg de betere ploeg en Blokzijl spelend  vanuit de verdediging.
We konden het lang 0-0 houden maar helaas wisten de jongens en meisjes uit Kraggenburg toch nog 3 keer te scoren.
Jurgen de man van de wedstrijd bleef zijn ding doen, verdedigen. Milan had het moeilijk in de spits. Hij kreeg nagenoeg geen bruikbare bal. Eddie hielt vele ballen tegen, maar het houdt een keer op. Kiran heeft meters gelopen. Janick probeerde de bal continu voor de voeten weg te spelen. Damiën wist constant een speler van Kraggenburg het lastig te maken. Anne zag zijn weg geschoten ballen vrij vlot weer terug komen. Marcel wist veel ballen af te pakken.
Ondanks alles waren de spelers van Kraggenburg balvaster en wisten ze door snelle passing iemand effectief in positie te krijgen waaruit gescoord kon worden.
Kortom, accepteren en we gaan ons richten op een aantal technische en tactische aspecten de komende weken. We hebben er zin aan en gaan ons klaar stomen voor de eerste veld pot tegen VHK.
Tot 10 maart gaan we ons best doen……!

Blokzijl F1 – ASVD F3 1-3

Zaterdag 25 februari
Een oefenwedstrijd tegen een bekende tegenstander van F1, ASVD F3. Vorige keer waren wij naar Dronten gegaan, nu kwamen de spelers van Dronten naar Blokzijl.
Weer was het van beide kanten een leuke wedstrijd. Beide teams speelden voor de aanval. Het was de eerste wedstrijd weer buiten en met een zeg maar nieuw F1 team. Manon en Kyra, lieten zich gelijk zien. Jongens of geen jongens knallen met die hap.
Blokzijl kwam jammer genoeg achter. Daarna knalde ASVD er nog een mooie goal in. Blokzijl zette wel druk maar kon de kansen niet omzetten in gevaarlijke situaties.
In de tweede helft vloog een klutsbal in het doel en stond het 0-3. Het maakte voor de teamspirit niks uit. F1 bleef aanvallen en zo kregen we drie mooie kansen. Helaas gingen die er niet een in, maar de basis is aanwezig.
Milan wist toch nog de 1-3 te maken in de slot minuut. Weer een aanval opgezet van achteruit zorgde ervoor dat Milan al vallend wist te scoren en zo de toch wel verdiende goal voor Blokzijl op het scorebord wist te zetten.
Iedereen blij, want er was leuk gespeeld. Op naar volgende oefenwedstrijd. Het wordt Veno of SVM, nog even afwachten en bellen.

Blokzijl F1 – SVM F3

Zaterdag 3 maart
Het was toch nog gelukt een tegenstander bereidt te vinden tegen Blokzijl te spelen. Henri van Eerde wist een team van F3 en F4 bij elkaar te krijgen wat tegen Blokzijl kon spelen.
Blokzijl ging vanaf het begin in de aanval. SVM moest alle zeilen bij zetten om een goal te voorkomen. Toch schoot Blokzijl 2 keer raak voor rust 2-0.
Belangrijk van deze wedstrijd was dat er naar harte lust geoefend kon worden , want volgende week begint de competitie tegen VHK F1. Nu had F1 de opdracht te spelen vanuit de aangegeven positie. De bal naar de medespeler te spelen zodat de tegenstander moet kiezen wie zij gaan verdedigen, waardoor er ruimte gaat ontstaan voor een andere Blokzijl speler.
Het lukte  Blokzijl door goed samenspel nog 4 goals te maken, 6-0. Dat was wel een luxe die ze nog niet hadden meegemaakt. Maar de voeten op de grond en blijf spelen vanuit je basispositie.
Er werd van positie gewisseld. Natuurlijk was het weer even zoeken hoe dat werkte maar ze pakten het goed op. SVM wist nog vanuit een mooie aanval te scoren en zo de eindstand op 6-1 te zetten.
Blokzijl F1 speelde een prima pot, waarin aanvallend voetbal centraal staat. Daar gaan we de komende weken meedoor, zal alleen zwaarder worden tegen de komende tegenstanders maar we gaan zien hoe zich dat gaat ontwikkelen.