“Moeten we tegen die Babies?” – sprak een van de tegenstanders toen de F1 het veld op liep.

Even daarvoor had Egmen in de kleedkamer zijn team toegesproken; “Let op! Deze tegenstander is andere koek dan in het vorige duel”. (Waarbij gewonnen werd met 20-0.) Let op jullie posities, speel goed over en neem elkaars positie over…..

Vlak voorde aftrap nog even het team bij elkaar; “Babies? We antwoorden met onze voeten…….zet hem op!”

Na de aftrap ging Blokzijl meteen in de aanval en het duurde niet lang of Damiën schoot vanaf rechts de 1-0 binnen.
Even opletten wat de tegenstander nu gaat doen….weer in de verdediging…2-0 en 3-0 door Anne nog voorde 10e minuut. Wat een start.
De 4-0 kwam weer van Damiën; wat kan hij toch schieten van afstand!
Na een mooie dribbel van Anne schoot hij de 5-0 binnen, gevolgd door een schot op de paal (Anne), onderkant lat door Jelle. Na de 6-0 schoot Anne, na een prachtige voorzet van Sander, de 7-0 in het net.
Sander schoot zelf na een voorzet van Damiën net voorlangs waardoor de ruststand op 7-0 bleef staan.

Flevo Boys is echt wel een team dat een balletje kan trappen. Ze kozen iedere keer dan ook prima de aanval en hadden ook goede spelers. (Ella had al snel door dat die “grote zwarte” wel goed kan voetballen.)
Prachtig om te zien is hoe de doelpunten stuk voorstuk als ware teamprestatie tot stand kwamen.
Posities werden goed gehouden en waar nodig overgenomen. Lynn en Jörgen lieten in de verdediging geen bal door en plaatsten de bal meteen naar de flanken, op het middenveld stoorden Sander, Twan en Jelle vroeg de tegenstander en hielpen in de aanval als de verdediging.

De tweede helft wisselde enkele spelers van positie. Ella en Sander ruilden doel en veld en andere spelers wisselden elkaars positie af.
De score werd in de tweede helft geopend door Anne 8-0. Jelle tekende voorde 9-0 na een voorzet van Damiën. Op een voorzet van Jelle scoorde Anne de 10-0 als snel gevolgd door de 11-0.
Vanuit een vrije trap schoot de “grote zwarte” knap en verdiend de bal langs de muur en paal in de linker hoek. Sander was kansloos. 11-1.

Met Damiën in de verdediging mocht J Jörgen rgen mee naar voren en scoorde hij de 12-1.

De afsluitende treffer kwam op naam van Twan, vanaf links, vlak voorde achter lijn, kapte hij de bal voor zijn rechter voet en krulde hij de bal tegen binnenkant paal in de kruising. Doordat hij goed de bal achterna liep kreeg hij de bal vanaf de paal terug in de voet en knalde heb toen alsnog hard langs de keeper het net in.

Eindstand 13-1! De babies hebben gesproken!