Bekerwedstrijd eerste ronde KNVB beker

Wat een fantastische wedstrijd heeft E2 gespeeld in deze echte bekerwedstrijd. Er was strijd, er waren leuke passes, er gingen ballen net mis, er was emotie, de spelers hebben alles gegeven en het publiek genoot.
Een wedstrijd dat gelijk op ging tussen Blokzijl E2 en SVN’69 E2. Was de eerste heft voor Blokzijl. Zij hadden enkele kansen om uit te scoren, de aanvallen opgezet vanuit de achterhoede en de verre ballen van doelman Lucian.
SVN’69 wist door hard te blijven werken de score van Blokzijl te voorkomen. Daan die een schotkans zag naast gaan. Esmee lukte het net niet. Krijn die een super solo inzette en nu wel een mooi schot maakte op doel(een twee weken geleden was de opzet hetzelfde, maar toen kon hij de bal niet meer kracht meegeven). Janick had direct 3 man in zijn nek, maar wist toch 2 a 3 keer een kans te krijgen maar de doelman van SVN was altijd de lachende derde.
Tot Daan er genoeg van had en met zijn schot de wel verdiende voorsprong wist te realiseren. Een schot in de lange hoek waar de keeper het na kijken had.
Voor dit duel hadden we een top scheidsrechter nodig en Henk Bakker was die topscheidsrechter. Hij vloot voor een overtreding, handsbal, twee man, kortom zo als het hoort. Mede door zijn leiding kon deze wedstrijd uit groeien tot een echte bekerwedstrijd. Hij liet door spelen waar kon en greep in waar het te verging. Hij was aanwezig zonder zich zelf belangrijk te maken. Het is jammer dat er geen video beelden gemaakt zijn want hier kunnen menig scheidsrechter van leren hoe je moet fluiten bij de jeugd.
In de rust was het even bij komen. Gelukkig was Stan onderweg. Stan ging eerst nog ff schaatsen en met zijn super conditie zat het wel goed want hij knalde de tweede helft er gewoon vol in. Een aantal spelers konden daardoor wisselen en op adem komen.
SVN werd sterker in de tweede helft. Blokzijl kwam minder aan het aanvallen toe. Janick knokte wat hij waard was maar tegen 5 man wordt het lastig. Daar is een punt van aandacht voor de trainer. Hier moet iets bedacht worden om toch aanvalskracht te krijgen en daarmee meer gevaarlijke situaties te creëren.
Zaterdag 3 november gaan we hier op inspelen, door in de aanval een tweede persoon mee naar voren te laten gaan die de spits ondersteund. Het klinkt makkelijk maar het mag niet ten koste gaan van de omschakeling naar het verdedigen van de tegenstander. Waarschijnlijk moeten we de tegenstander dan eerder opvangen en onder druk zetten. Dit gaat heel veel energie en concentratie kosten maar we gaan het proberen.
Door de druk van SVN door een hoge bal voor het doel te plaatsen, ontstond eer een lastige situatie. Lucian kwam uit, twijfelde even en daar was de aanvaller van SVN heel blij mee. Die jongen knalde er gewoon in en kopte de bal er in 1-1.
Lucian was van slag dit had niet mogen gebeuren, ik had die bal moeten hebben. Klopt, maar Lucian dit is een leermoment(voelt ff niet prettig aan, maar de volgende keer ga je er uitkomen en heb je de bal).  Dit heb je nodig om beter te worden. Het beter worden gaat niet altijd via de meest gunstige weg, daar hoort dit bij. Daarnaast als we er 2 inschieten wat haalbaar was, had deze actie vervelend geweest maar niet beslissend.
Aan de andere kant komen we nog een paar keer gevaarlijk bij de keeper in de buurt. Janick weet bijna een van Basten imitatie te maken door de bal vanaf de rechter zijkant van het doel(iedereen dacht al dat de bal achter ging of in het zijnet) de bal te schieten op dat doel, maar helaas had hij het geluk niet aan zijn zijde. De bal ging via onderkant lat en binnenkant paal het doel weer uit.
Na 50 minuten was het nog steeds 1-1
Verlenging van twee keer 5 min. Lucian even mentaal opgebeurd door mental coach Arie. Die gaf Lucian aan, om even om zich heen te kijken of hij een speler kon vinden die het hem kwalijk nam? Nou hij kon er geen een vinden en dus was het Arie die aangaf dat we Lucian nog nodig hebben in de verlening. Dat nam Lucian super goed op, want in die verlening haalde hij een zeker weten goal er uit. De speler van SVN rende al met zijn armen omhoog naar een team genoot, maar hij moest uit zijn droom gehaald worden door een medespeler, die aangaf dat de keeper hem toch echt uit de goal had gehouden.
Je zag aan beide kanten dat de vermoeidheid toe had geslagen en alles wat ze nog hadden gooiden ze in de strijd. He mocht niet leiden tot een score, en dus moesten strafschoppen de doorslag geven.
We hebben het team gevraagd wie een strafschop zou willen nemen. Dat waren Esmee – Steven – Stan – Lucas en Janick. Zij zouden  de vijf strafschoppen moeten maken om verder te komen. Esmee mocht beginnen. Ze liep aan en zag dat de keeper van de tegenstander zo’n beetje het hele doel afschermde(alla Piet Schrijvers) en dat had succes voor SVN. De bal werd tegen gehouden. SVN schoot snoei hard raak, Lucian kansloos 0-1. Steven schoot de bal over en zijn tegenstander scoorde 0-2. Stan had van de week al geoefend thuis, zei zijn vader en die wist te scoren 1-2. Lucian wist een super daad te verrichten door een hard schot van SVN tegen te houden nog steeds 1-2 en nog steeds in de race voor de volgende ronde.
Ook het schot van Lucas wist de keeper tegen te houden en de daarop volgende strafschop van SVN ging dwars door het net heen, Lucian was kansloos en daarmee was het 1-3. Met nog een strafschop te gaan lag Blokzijl E2 uit de beker. De spelers waren even aangeslagen want ja het had toch gekund, maar het is niet gebeurd.
De tegenstander was door het dolle heen want zij mogen in de tweede ronde het opnemen tegen een volgende tegenstander. Het was een onvergetelijke wedstrijd die met recht een bekerwedstrijd genoemd mag worden.
Een compliment naar het team van E2 voor de inzet en het vertoonde spel, wat waren we er dicht bij.
Zaterdag gaan we het weer opnieuw proberen door met verzorgd voetbal meer druk te zetten op het doel van de tegenstander.
We sluiten af met een bakkie koffie in de kantine en krijgen van de tegenstander complimenten voor de wedstrijd, scheidsrechter en het club gebouw, want dat was toch echt wel beter geregeld dan het club gebouw van SVN. En zo is het ook, het nieuwe gebouw heeft een super uitstraling een prettig gebouw om een bakkie koffie in te drinken. Peter en Kees bedankt voor jullie spontane rol in de kantine, waardoor er even nagepraat kon worden over deze leuke wedstrijd.