Zaterdag 24 mei Kampen, KHC 100 jarig bestaan toernooi.

In alle vroegte vertrek we samen met F1 naar Kampen om daar het eerste toernooi te gaan spelen. Aangezien er veel teams mee doen kleden we ons direct om bij aankomst. F1 speelt direct de eerste wedstrijd, E1 de tweede wedstrijd.
We spelen tegen E10(dat zijn de beste spelers in van hun eigen competitie van het afgelopen jaar) van Urk en die beginnen verrassend goed of wij zijn nog niet wakker maar we staan in de 8 minuten die een wedstrijd duurt vlot met 0-1 achter. Gelukkig blijft E1 rustig en weet snel te scoren door een schot op doel van Toby 1- 1.
Het eerste punt is binnen en E1 lijkt wakker te zijn. F1 wint de eerste en tweede wedstrijd, die liggen op koers voor de eerste plaats. Wat vaak geldt in een toernooi is dat je van meet af aan er bij moet zitten. We spelen tegen Urk E9 meer en meer een verzorgt spel.
Bal in de ploeg, een breedte pass en afwisselend een diepte pass. Janick en Toby scoren en E1 wint de tweede wedstrijd 2-0.
KHC E1 is de volgende tegenstander. Vorig jaar verloren we met 1-0 van ze in het zelfde toernooi. Nu was E1 meer in bal bezit en bepaald het spel. De aanvallen wisselen elkaar af, dan Damien die een schot op doel maakt, dan een voorzet van Remco die net doel mist.
Manon en Anne houden de boel achter in onder controle en Toby scoort 1-0 uit een mooi opgezette aanval. Dat is 7 punten, we groeien in het toernooi.
Owios E2 in het groen heeft er zin aan maar voor ze het weten scoort Janick en Toby 1-0 en 2-0. Het gaat ons echt top af dat scoren. Owios schiet zelf twee keer naast en 1 keer op de paal. Jorgen staan bij een corner bij de tweede paal en kopt de bal er keihard in 3-0. Op zich een makkelijke overwinning maar zij benutten de kansen niet anders wordt het nog lastig.
10 punten staan op de teller.
F1 blijft winnen en doet volop mee voor de eerste plaats.
We moeten twee keer tegen Dosk E5 en E6. Twee goed voetballende ploegen die alleen vergeten te scoren.
Blokzijl is in beide partijen de betere ploeg. De in wedstrijd tegen E5 weet Damien uit een voorzet van Remco te scoren ik denk 30 seconden voor tijd 1-0. In de wedstrijd tegen E6 scoort Remco op 30 seconden voor tijd 1-0 waardoor in de 8 minuten dat we beter zijn dit ook in de uitslag en de stand zichtbaar is.
16 punten staan achter Blokzijl E1. F1 laat wat puntjes liggen en daar wordt de laatste wedstrijd het nog spannend of het 1 of 2 wordt.
E1 speelt een echte finale tegen WVF E2. Ook zij hebben 16 punten en dat blijft ook zo. Toby weet in een vroegtijdig stadium te scoren. Erg lekker om met 1-0 voor te staan. Nu de wedstrijd professioneel uit spelen. Geen kans meer weg geven. Manon gooit er nog een pittige schouderduw in en de tegenstander vliegt een meter door de lucht. Over effectiviteit gesproken een overtreding op een tijdstip waardoor de tegenstander tijd verliest doordat ze zelf te lang blijven hangen in het herstellen van die speler. Kortom een nuttige overtreding.
Jurian houdt het doel schoon en zo is het eerste toernooi meteen raak, Blokzijl E1 is eerste. Wat super leuk en gaaf. Na een zware nederlaag tegen Veno, winnen ze van Urk E4 met 3-1 en na dit toernooi zijn ze helemaal weer uit het negatieve dal.
Ze spelen weer de bal in de voeten, lopen vrij en scoren wanneer het moet.
Op naar donderdag 29 mei om een toernooi in Steenwijk te gaan spelen. Er staan namelijk 3 toernooien in 1 week op het programma, dus we gaan niet trainen. Tot onze grote verbazing komen we in Steenwijk niet aan het spelen toe. Ze hebben onze aanmelding niet ontvangen. De opgave op 5 december 2013 hebben ze nooit ontvangen want ze hadden een internet probleem. Dat is balen want we hadden er zin aan.

Zaterdag 31 mei het Alcides pupillen toernooi.


We zitten weer in Poule 1, maar nu zijn de tegenstanders louter 1ste klasse teams en twee hoofdklasse teams. Dus een pittig toernooi. We beginnen tegen Havelte. Positioneel staan we goed. Damien is nu direct in de omschakeling van aanval naar verdediging bezig zijn tegenstander uit te schakelen, Manon en Anne geven de tegenstander geen ruimte. Remco schakelt zijn man uit en probeert aanvallend Janick dan Toby en Jorgen te voorzien van een pass. Havelte is wel sterker maar scoort niet, ze houden ook even de adem in als Toby rakelings overschiet. Uiteindelijk wordt het 0-0 en beginnen we net als vorige week met een punt.
Het begint verdacht veel op vorige week te lijken, want Alcides E3(wat toch in de hoofdklasse 10 speelt en daar redelijk in het midden staat van de 12 teams) heeft het lastig tegen Blokzijl. Score verloop is identiek aan een week ervoor. Alleen nu scoort Janick uit een corner met een drop volley erg lekker de bal in de goal 1-0. De volgende aanval knalt Toby de bal er in 2-0.
Dat is 4 punten uit twee wedstrijden.
We spelen tegen Dwingelo E1 wat minder speelt dan Alcides maar lastiger te verdedigen is. Ten eerste lijkt het of we sterker zijn en dus worden we driester en vergeten daar door de man te dekken die we moeten hebben. Daaruit ontstaan enkele gevaarlijke kansen. Jurian keept een wereld toernooi want hij haalt er werkelijk een absolute 1-0 uit. Wat er voor zorgt dat we 0-0 spelen.
Best wel gaaf in een toernooi met sterke tegenstanders.
Alcides E1 komt met de schrik vrij nadat Toby vanaf links de bal van dicht bij lijkt te gaan scoren. In de rebound zou Damien hem er zo maar in hebben kunnen schieten. Achteraf het moment van het toernooi. Want als het daar 1-0 had geworden dan hadden we eerste geweest. Nu was het Alcides die uit twee aanvallen verzorgt en technisch voetbal liet zien waardoor het 0-2 werd. Blokzijl hoefde zich zelf niks te verwijten, ze hebben goed gespeeld en eerlijk i s eerlijk Alcides was de beter ploeg. Maar de trainer van Alcides had gelijk bij 1-0 zei hij, dat ze door moesten gaan want 1 goals zou niet genoeg zijn. Dat klopt, want 1 goede aanval van Blokzijl en het is 1-1. Blijf geloven in die kans en dat heeft E1 gedaan. Als team hebben ze gevochten en gespeeld voor wat ze waard waren.
Nog een wedstrijd tegen MSC E2 en bij winst zou je gerust van een super toernooi kunnen spreken. We begonnen goed, de spelers gevraagd nog een keer vol gas te spelen. De druk was aan beide kanten hoog op het doel.  Anne kreeg de bal uit een kluts en speelt hem naar Damien en die passt de inkomende Janick in. Die schiet de bal strak en onhoudbaar in de linkerhoek 1-0.
MSC weet langszij te komen met een mooie goal. De speler op links schiet de bal over Jurian heen  1-1.
Vanuit het onderdruk staan verovert Anne de bal, maakt meters richting het doel van MSC. Janick gaat weer scherp lopen en in 30 seconden staat Blokzijl weer voor met 2-1. Wat een geweldige actie. Heel het team speelt volle bak en dan zo makkelijk scoren dat is erg prettig, ze krijgen loon naar werken. De volgende aanval laat Toby er geen gras over groeien, hij zet een solo in en scoort 3-1.
Deze score blijkt Blokzijl E1 op een tweede plaats te zetten. De eindstand is namelijk:
1)  Alcides E1
2) Blokzijl E1
3) Dwingelo E1
4) Havelte E1
5) MSC E2
6) Alcides E3
Een super succes in twee weken. De klapper kan nog komen als we maandag 2 juni weten te winnen van Desz E1. Deze inhaal competitie wedstrijd is nog van belang.
Als we zo voetballen als deze week wordt dat een fantastische potvoetbal. Maar je moet blijven knokken voor elke bal om resultaat te halen en je hebt pas gewonnen als het laatste fluitsignaal gevallen is. Jongens en Manon succes maandag maak er een pot van die past bij de afgelopen week. Dan krijgt het publiek een mooie wedstrijd.