Om 10 uur wordt de wedstrijd in het zonnetje afgetrapt. In de eerste paar minuten zijn er verscheidene kansen om te scoren voor Blokzijl, Jurgen speelt naar Toby, die schiet net voorlangs; iets later neemt Bart een corner en schiet de bal voor, Toby schiet recht op de keeper. Even Later komt Ealse via de rechterkant met zijn snelheid naar voren en zet voor, een half hoge bal, Toby kopt net voorlangs. Hij wil er maar niet in, dan gaat de bekende voetbalwet in werking “ als je zelf niet scoort krijg je ‘m tegen”. Bij Blokzijl werd de druk achterin groter, een meisje schiet uit de tweede lijn een prachtige boogbal, Frans kon er niet meer bij, 0-1. Even later scoort Scheerwolde nog een keer 0-2. Dan komt er een doorgebroken speler op Frans af, Frans loopt uit maakt zijn doel klein, een boogbal vlak langs ‘m op de lat/paal. Poe he wat een spanning ook de meegekomen ouders opa’s en oma worden meegesleept in de spanning en moedigen de jongens enthousiast aan. Bart doet zijn werk achterin prima er zijn er maar weinig die hem voorbij komen (het is net zijn vader), nu en dan komt hij via de linker kant naar voren en geeft meerdere mooie passes . Lucian krijgt de bal schiet hem mooi tussendoor naar Toby, een schot , oeh aah net naast het blijft spannend. Achterin houden Esmee, Bart en Ealse overzicht en grijpen op de goede momenten in, toch blijft het lastig voetballen tegen de opkomende spelers van Scheerwolde. Maar door volledige inzet wordt het Scheerwolde lastig gemaakt. Frans Schiet uit naar Bart die schiet naar voren naar Bram, deze schiet naar Toby boem, doelpunt. 1-2 .

Even later speelt Toby een tegenstander uit en schiet op het doel, de keeper grabbelt en kan maar net een doelpunt voorkomen. Even later een corner (ze lijken wel ingestudeerd), Bart schiet de bal voor, weer net geen doelpunt.

Na de rust valt Scheerwolde weer aan Frans loopt zijn doel uit helaas men schiet langs hem het doel in 1-3. Hierna blijft Scheerwolde even aandringen Frans heeft een paar goede reddingen. Blokzijl wordt door Roel wakker geschut en het lijkt of alle spelers van Blokzijl beseffen dat ze er een tandje bij moeten doen. Voorin storen Bram en Toby de opbouw van Scheerwolde ,ook Steven en Jurgen werken hard om de bal terug te veroveren. Janina en Lucian helpen ook mee de bal terug te krijgen en de tegenstander te storen. Ealse, Bart en Esmee pakken de bal achterin af en zorgen dat deze door goede passes weer naar voren gaan.

Bram schiet naar Toby, die schiet op doel,…. Doelpunt! luidt gejuich vanaf de zijkant. Blokzijl blijft voetballen, en aandringen, bal van Jurgen naar Toby, Toby scoort 3-3.

Even Later schiet Toby op het doel, keeper red Scheerwolde.

Toby neemt de corner ,schiet op Bram, die speelt de keper uit, goooaaaaalllll . 4-3 de eindstand.

Knap gedaan jongens en meisjes, terugkomen van achterstand en winnen.

Charley Fokkes