Zaterdag 17 mei
Na een heftige wedstrijd tegen Veno E1 afgelopen maandag, zwaar verlies(13-1). Moest er even bijgetankt worden. Woensdag was dat op de training al ingezet. Veel bal contact en afronden op de goal.
Zaterdagmorgen hebben we daar nog even bij stil gestaan.
Maar we spelen tegen Urk vandaag en daar gaan we in ieder geval wat recht zetten. We gaan voor een potvoetbal waarbij we in ieder geval alles hebben gedaan wat in ons vermogen ligt.
We gaan voor verzorgd voetbal, voor acties en voor een goal.
De W-up bestond uit een positiespelletje en op het eind even afronden op de goal.
Jurian  had het uittrappen door genomen om zo de uittrap verder weg te krijgen, afgelopen maandag was dat lastig.
De scheidsrechter vandaag was niet degene die op de planning stond, maar Roel Boonstra. Iemand die fluit en durft aan te geven wat er fout gaat en niet redeneert  van, het zijn maar kinderen. Want dat zijn het ook niet in een wedstrijd. Zij willen ook winnen en als het niet eerlijk gaat of iemand doet iets wat niet kan moet daar voor gefloten worden. Het wordt de speler gezegd of uitgelegd en hij of zij leert weer hoe dat dus zit. Leren hoe het moet begin bij een kind, die ook als een volwassene behandeld wil worden.
De eerste helft was 0-0. Urk heeft kansen, wij spelen steeds beter maar komen nog niet tot uitgespeelde kansen. Vechten hard en wat ze goed doen  is dat ze spelen vanuit het concept 2-3-1. Iedereen gaat voor zijn taak. Hierdoor zie je dat, ondanks dat Urk sterker is , zij niet tot scoren komen. Jurian houdt deze wedstrijd veel ballen uit het doel. Zijn uitschieten komen steeds verder naarmate de wedstrijd vordert. Toch vindt hij hoge ballen lastig en het klemvast pakken . Maar in zijn eerste jaar doet hij het goed en zal zeker nog veel kunnen groeien.
In de rust even wat drinken. Ze zijn gretig en voelen dat  ze kans hebben. Maar de uitslag is niet prioriteit nummer 1, dat is het voetbal. De kansen gaan wel komen want wij zijn voorin sneller dan Urk.
Tweede helft Blokzijl wordt gevaarlijker. Er komen meer en meer aanvallen richting het doel van Urk. Dan wordt de bal van links richting doel geschoten. Bal komt helemaal op rechts en iedereen denkt dat de keeper er even heen loopt en hem pakt. Behalve Remco. De keeper deed dat niet en Remco was er al wel. Hij zag Toby voorstaan en gaf een pan klare voorzet op snelheid, die Toby er snoeihard in schoot. Onhoudbaar voor de keeper 1-0.  Je zag dat Urk aangeslagen was.
Ze waren even de weg kwijt en Blokzijl zette druk door met meerdere aanvallen gevaarlijk te worden richting het doel van Urk. Zo werd een aanvallend schot van Toby nog gekeerd door de keeper, maar Janick stond op de juiste plek en schoot hem er fantastisch in 2-0.
Jorgen stap waande zich even Messi. Staand in de spits, 1 tegen 1, wordt ie strak aangespeeld. Draait miraculeus links open, dus  met zijn rug naar de tegenstander. Daardoor is ie meteen een meter of 8 weg. Hij loopt alleen op het doel af en dan maakt ook hij zijn Robben moment mee. Zijn schot wordt nog net aangeraakt door de rechter teen van de keeper . Bal gaat naast, maar wat een actie Jorgen, super gaaf om je dit te zien doen! Compliment.
Urk slaat terug, met alles wat ze hebben gaan ze in de aanval. Ze knokken ervoor en blijven gaan. Dat resulteert in een goal 2-1 en de wedstrijd is weer open. Ze geven vol gas,  alles is weer mogelijk.
Blokzijl blijft hard werken op zijn positie, ze helpen elkaar en knokken voor wat ze waard zijn. Er wordt rugdekking gegeven, ze nemen elkaars positie over. Urk krijgt wel kansjes maar geen echte goal kans.
Anne en Manon zorgen dat het achterin klopt. Anne speelt een super goede party. Positioneel staat hij steeds goed waardoor de tegenstander het gewoon niet red. Hij maakt slidings, waardoor hij de bal net uit kan spelen. De spits  komt er niet aan te pas.
Ondanks dat we onder zware druk staan, nemen we een risico door Anne bij een corner uit de zestien te halen en hem tussen de spits van Blokzijl in te zetten. Twee keer komt de bal bij Anne en weg zijn we. De aanvallen komen niet tot een goal, maar geven wel een statement af aan Urk. We gaan scoren op een gegeven moment. Manon is de vooruitgeschoven verdediger. We spelen zeg maar 1-1-3-1 in de verdediging. Ze ondersteund Toby op het middenveld. Ze rost alles af en loopt als een gek te werken waar door Urk een beetje moedeloos wordt. Ze kunnen het spel niet opbouwen, want dan zit Manon er weer op. Remco en Damien, maken het plaatje compleet. Ze schakelen hun man uit en komen daardoor juist in omschakeling naar de aanval gevaarlijk uit de hoek. Zouden ze meer voor de aanval gaan dan krijgt Urk gigantisch veel vrijheid en bal bezit. Plus Manon moet een man overnemen op links of rechts waardoor ze uit het midden valt en daar Toby weer twee man heeft. Toby en Janick zijn de aanvallende spelers die op snelheid de tegenstander overklassen. Daardoor kunnen we ook  uit het niets scoren. Toby werkt hard en loopt veel meters. Hij vangt de tweede opkomende man op. Janick loopt ook als een gek af te jagen om Urk te ontregelen. Het lukt vandaag  goed. Hij krijgt er een aantal kansen mee, maar het belangrijkste is dat hij het tempo van Urk ontregelt.
Urk was vandaag minder doordat  Blokzijl hen ontregelde en  speelde vanuit hun positie, waardoor de gebruiklelijke vrijheid ontbrak en met snelle aanvallen werd Blokzijl gevaarlijk,  Urk moest oppassen.
In de laatste minuut was het weer een snelle aanval, waarbij Urk een overtreding nodig had op Toby. De scheids gaf voordeel want hij zag dat Damien een kans zou krijgen. Die liep door en was net iets eerder bij de bal dan de keeper. Volgens een medespeler, haalde Damien de bal terug onder zijn voet en schoof hem daarna onder de keeper door. Die lag op de grond en Damien ging er om heen. Hij nam ff tijd om de bal lekker in het doel te schieten 3-1.
Daarmee heeft Blokzijl E1 een prima prestatie geleverd. Waar ze met recht trots op mogen zijn. Als je, je zo kan herstellen na een zware nederlaag, daar nemen we ons petje voor af. Jullie hebben laten zien dat jullie wel degelijk kunnen voetballen. Bedankt namens de leiders(Egmen en Theo) en de ouders. Want dit was een wauw moment!