31 maart 2012

Vandaag de eerste uitwedstrijd, en wel tegen SVM. Bij de aftrap om 9 uur is het op een druk sportpark niet echt bepaald lekker weer; het is regenachtig, koud en de straffe wind staat vol in de lengte op het veld waardoor de jongens en dame van Blokzijl echt hard moeten werken om er uit te komen. Ook keeper Frans moet flink uithalen om de bal ook maar een beetje in de buurt van de middellijn te krijgen.
Ondanks de wind tegen opent Blokzijl goed en ze laten zien met veel meer energie dan de week ervoor te spelen. Marknesse heeft echter ook een goed team en in de 9e minuut valt dan ook de 1-0 doordat het moeilijk in te schatten is hoe ver de bal door de wind doorrolt en dat daarnaast nog wel eens de aansluiting vanuit het middenveld  met elkaar wordt gemist doordat elke keer snel moet worden omgeschakeld door de wind.
Dat het hard waait blijkt wel in de 14e minuut wanneer het doel van de tegenstander omwaait. Een gevaarlijke situatie maar gelukkig wordt de keeper niet geraakt. Nadat het doel met pennen is vastgezet kan er weer verder worden gevoetbald.
In de 15e minuut worden Jurgen en Esmee gewisseld en komen Enrico en Jan in het veld. De aanvallen van Blokzijl lopen vaak via de rechterflank via Ealse die allemachtig snel is en er mooie solo’s laat zien, maar helaas komt het bij de aanvaller en spitsen niet tot een goal omdat het vizier nog net niet goed staat afgesteld.
In de 18e minuut schiet Ealse opnieuw maar de bal draait helaas net links voorlangs. Wel een supermooie aanval! Esmee valt trouwens achterin echt op als superverdediger die heel veel kansen van Marknesse beëindigd met goed ingrijpen.
Hoekschoppen hebben het team in de eerste helft ook voldoende, in de 20ste minuut leidt dit tot het net voorlangs schieten van Steven. Erg jammer maar super gedaan!!
Vlak daarna opnieuw een fraaie solo van Ealse maar hij schiet iets overhaast helaas over. In de 22ste minuut  komen Jurgen en Bram in het veld voor Bart en Ealse. Ondertussen blijft Marknesse met de wind mee aanvallen en dit leidt helaas diep in de eerste helft tot de 0-2…
Dit heeft helaas wel wat effect op de moraal van onze jongens en meid en de rust komt dan ook als geroepen om een peptalk te ontvangen van trainer Roel.

Met de wind mee wordt de 2e helft begonnen, zul je net zien dat de wind iets minder wordt! In de 3e minuut heeft Blokzijl opnieuw een corner maar hier komt helaas niets uit; en na een aanval van Marknesse wordt het 0-3. Op dat moment ging er een klein knopje om en werd er besloten om de mouwen nog wat verder op te stropen en de druk wat op te voeren. Je ziet dat ze het willen en na een hoekschop van Jan, een aantal doelpogingen in het strafschopgebied en een schot voorlangs, opnieuw van Jan, volgt een hoekschop waarbij Toby net voorlangs kopt! Hij wil er gewoon niet in!
Ook Bram schiet nog eens fraai op doel maar de keeper staat goed opgesteld dus die laat zich niet verrassen. Hetzelfde doet ook Bart nog eens, aan de kansen heeft het niet gelegen.
Maar dan, in de 21ste minuut mag Steven een hoekschop nemen. Hij doet dat met zoveel gevoel dat de bal rechtstreeks in het doel vliegt, 1-3. Supermooie goal!
Enne Steven, de volgende keer niet zeggen dat het niet de bedoeling was, gewoon stoer met de handen omhoog wegrennen! ;o)
Ons team eindigt met een fraaie actie van Toby waarbij hij met een assist Bram in de positie brengt om fraai de 2-3 te scoren. Helaas is het daar bij gebleven.
Blokzijl speelde goed, SVM was iets beter, maar waren we eerder begonnen met dat doel beter te raken dan weet ik het nog niet….