Zaterdag 17 maart, een bijzondere dag, de dag waarop D1 van SV Blokzijl hun eerste overwinning pakte tegen Staphorst D4 en wel met 11-2.
Niet alleen een overwinning op Staphorst maar ook op ons zelf, wat hebben we lopen ploeteren en wat was het soms niet leuk. Maar door er in te blijven geloven en steeds ons stinkende best te blijven doen, is het ons eindelijk gelukt. Beste jongens, ik ben zo apentrots op jullie dat ik bijna naast mijn schoenen ga lopen. Ik weet zeker dat deze overwinning naar meer smaakt, ik weet zeker dat we deze competitie vaker gaan winnen en ik weet ook zeker dat we daardoor nog beter gaan worden en dat we het nog veel leuker gaan vinden.
Nu even over de wedstrijd, we begonnen erg sterk en werden als snel beloond met een paar goals, het was even wennen om voor te staan, maar het smaakte naar meer en bij de rust stonden we met 5-0 voor. We kwamen na de ranja helaas iets minder terug, 2 goals tegen, en toen gebeurde het, we gingen LOS,  we gingen voetballen en hoe, ik weet het, om TROTS op te zijn. Het was 9-2 en voor een zak chips gingen we op zoek naar de 10 en de 11de  kwam ook nog.
Nu hoor ik sommige denken, was Staphorst dan zo slecht, dus niet, wij waren beter en we gaan nog beter worden, dat beloof ik.

Kees Pölkerman