Blokzijl begint met nederlaag

Bron: Steenwijker Courant – 09 mei 2012
Gehele Artikel Bekijk hier

Hommerts – sv Blokzijl kan zich na de 2-0 nederlaag die het gisteravond leed gaan richten op de promotiewedstrijd. De wedstrijd in Hommerts was voetballend misschien wel in het voordeel van Blokzijl maar de echte grote kansen kregen bleven uit.

‘Spanning denk ik’, ordeelde trainer Hendri van Eerde. ‘Ik ben teleurgesteld, niet in mijn spelers want die hebben keihard gewerkt, maar het is jammer dat we het leuke en goede voetbal van de laatste weken nu niet hebben laten zien.’ In het eerste bedrijf lag spits Boaz Mooiweer aan banden bij de goed spelende defensie van HJSC. Omdat ook de grote kansen aan de andere kant uitbleven leek het duel zonder doelpunten de rust te gaan halen. Maar uit het niets wist Piet Jan Nauta de thuisclub op 1-0 te brengen. ‘We hadden eigenlijk nog geen kans weg gegeven’, baalde trainer Van Eerde. Hij speelde met de 44-jarige René Groen en Richard Jeagers in het centrum. ‘Omdat we een aantal geblesseerden hadden deden ze mee. Daarbij kwam de ervaring natuurlijk goed van pas omdat de meeste spelers zo’n wedstrijd nog nooit hebben meegemaakt.’ Ook na de rust bleef Blokzijl voetballend de beter maar opnieuw bleven de kansen uit. Een ongelukkige sliding van Jan Pieter Lok leverde hem zijn tweede gele kaart op en daardoor moest Blokzijl met 10 man verder. De organisatie was even zoek en topschutter Justin Boonstra profiteerde en schoot de thuisclub naar 2-0. Zaterdag moet Blokzijl de tweede wedstrijd in de extra kampioenspoule thuis tegen Heeg