Zaterdag 1 juni 2013 stond het befaamde veteranentoernooi van de voetbalvereniging Blokzijl weer op het programma. Een toernooi waarbij veel veteranenelftallen in de regio reikhalzend naar uit kijken gedurende het seizoen. Maar op het moment dat deze elftallen worden benaderd en of uitgenodigd, geven ze vaak niet thuis. Op papier zouden er 6 elftallen( waaronder 2 elftallen van Blokzijl) de strijd aangaan op de biljartlakens van onze club maar op het laatste moment haakten en Blankenham en Veno toch nog af. Gelukkig kwamen VHK en SVM, beide kwamen we ook al in onze competitie tegen, wel opdagen zodat we een halve competitie zouden spelen . Wedstrijdjes van 2x een kwartier moesten volbracht worden. De scheidsrechters van dienst vandaag waren Peter Post uit Emmeloord en onze eigen Joop Slagter. Beide heren leidden alle wedstrijden zeer solide en er werd geen onvertogen woord gehoord richting de leidsmannen ! Heren bedankt.

 


Blokzijl was zoals gezegd vertegenwoordigd met 2 elftallen waarbij onze leider(s) duidelijk waren met de samenstelling van deze teams. Uit alles bleek wel dat Blokzijl 2 vandaag aan de eindoverwinning moest worden geholpen.  Kijk maar eens naar de namen van de mannen en jongens ( uit de C junioren die ons dit seizoen fantastisch geholpen hebben) die op de lijst van het 2e stonden vermeld. Sander Driezen, Mark Buis, René Groen, Gerbrand Smedes, Martin Pees, Thomas Bremer, Everard Rabbinge, de gebroeders Robin en Raimon de Boer, Roy Holman en Nick Mondria, Dinant Wiersma en de weer herstelde Johannes Lok die na een blessureleed van 6 maanden zijn rentree op de velden van Blokzijl maakte en dat zeer verdienstelijk deed. Een team wat een en al voetbal ademde en in principe zijn dit normaal gesproken ook basisspelers bij Blokzijl 1, Blokzijl 2 en Blokzijl C1. Oh ja er bleef ook nog wat spelersmateriaal over en dat werd dan maar Blokzijl 3 genoemd.  De namen die bij Blokzijl 3 op papier stonden waren: Marco ten Wolde, Richard Jägers, Carlo Noordwijk, Sander Boxum, Dirk Pieter Lok, Peter Oosterkamp, Lo van Gemert, Bert Jan de Boer, Hendrik Donker, Jelle Pauwels, Bart Jan van Houwelingen en Cor Knoppers. Het is dat de laatste 3 bij ons waren gevoegd anders was de gemiddelde leeftijd van Blokzijl 3 ver boven de 40 uitgekomen. Probeer met dit stelletje dan ook maar eens een fatsoenlijke opstelling te maken !

 


Het toernooi werd geopend door Blokzijl 2 en VHK 4. Blokzijl begon furieus en wilde meteen in de eerste de beste wedstrijd laten zien dat er vandaag voor de rest geen punten te halen viel. Binnen 5 minuten kwamen we al op een 1-0 voorsprong. Robin stoomde op de hem wel bekende manier op over de rechterflank en zijn afgemeten voorzet kwam perfect  voor de voeten van de meegelopen Dinant die koelbloedig wist af te ronden. Sander Driezen moest 1x zijn kunsten vertonen door een doorgebroken VHK speler van scoren af te houden, en dat deed hij dan ook zeer bekwaam zoals we van hem gewend zijn. Blokzijl hield in de 2e helft het overwicht maar ze moest wel bij de les blijven voor de counters van VHK. Everard die een imitatie deed van de hand van god van Maradona was een spaarzaam hoogtepunt van deze helft. Net toen iedereen dacht dat de eerste 3 punten binnen waren kwam VHK toch op gelijke hoogte. Een afstandsschot was Sander te machtig en betekende de 1-1. Gemengde gevoelens na de wedstrijd om de verloren 2 punten.


Blokzijl 3 trad meteen hierna het veld op en tegenstander was SVM.  Dit zou nou meteen een wedstrijdje moeten zijn voor onze Lo van Gemert. En dat zou het dan ook worden alleen niet zoals we het verwacht hadden. In de 5e minuut werd Lo al alleen op de doelman van SVM gestuurd na een fraaie pass van Sander Boxum. Mooie kans op de openingstreffer: mis. De aanval daarna dezelfde situatie Lo alleen op de keeper af: mis. Was dit om de spanning in het toernooi te houden ?         Junior Bart Jan liet meteen in de 2e helft zien hoe het wel moest. Mooie bal van Bert Jan op Bart Jan, keurig hoekje uitkiezen en Blokzijl 3 op een verdiende 1-0 voorsprong zettend. Deed Carlo deze wedstrijd ook mee dan ? Uiteraard. Kijk maar eens naar zijn karakteristieke spelopvatting met een handje in de zij !

 

 

Alleen Carlo speelde een heel eigen toernooi en was vandaag op zoek naar datgene wat hij dan ook het beste kan ( buiten de 3e helft). In Noord Holland staat hij namelijk bekend als Carlo Poortwijk, en die naam maakte hij met verve waar. Een subtiel balletje door de benen van de tegenstander, gevolgd door een prachtige pass op de richting doel sprintende Lo.  Die zag de boomlange doelman van SVM alweer op hem afkomen en hij besloot de bal dan nu maar af te leggen . Mis. Bart Jan kon hem er ook niet in krijgen. De eerste 3 punten waren echter wel binnen dus na 1 speelronde Blokzijl 3 fier aan kop.


De 2e speelronde werd door Blokzijl 2 geopend tegen SVM. Getergd door het eerdere puntverlies werd er meteen aanval na aanval opgezet richting SVM goalie. Met fraai combinatievoetbal werd SVM van het kastje naar de muur gestuurd en binnen 5 minuten lag de eerste goal er al in. Weer Dinant was de maker  en ditmaal met een fraaie pegel van afstand. Sander hield met zijn enige werk deze wedstrijd de tegenstander nog van de gelijkmaker af maar daarna was het eenrichtingsverkeer richting doel  SVM. Robin de Boer haalde uit met een van zijn twee rechter benen maar had dikke pech dat de bal op de paal belandde. Everard stond echter goed op te letten en de terugspringende bal wist hij met een simpele voetbeweging tegen de touwen te werken. 2-0 en de tweede helft moest dus een kwestie zijn van uitspelen.
Maar de honger was nog niet gestild van Blokzijl 2. Een corner van Dinant draaide precies op de kale knikker van Raimon de Boer en dat betekende 3-0. Nick Mondria tekende voor de 4-0 maar om onbegrijpelijke redenen werd deze goal afgekeurd door scheidsrechter Slagter. Toen die even later floot voor het eindsignaal waren er alleen maar blije gezichten bij Blokzijl.
Maar opeens uit het strafschopgebied van Blokzijl vertrok er een geweldige brul uit de keel van doelman Sander.  Er kwam zelfs telefoon uit  Vollenhove of we hulp nodig hadden. Wat was er aan de hand ? Had hij weer last van zijn vinger of was hij door knie of enkel gegaan ? Gelukkig was er niets ernstigs aan de hand maar bij de verbouwereerde Sander drong het ineens door dat hij met deze wedstrijd eindelijk de nul had gehouden dit jaar. Met tranen in de ogen stapte hij dan ook als gelukkigste man het veld af.

Sander Driezen is blij !!

Blokzijl 3 mocht hierna de strijd aanbinden tegen VHK. Hier kunnen we vrij kort over zijn. Carlo maakte zijn poort, Blokzijl voetbalde als een natte krant en VHK wint gemakkelijk met 2-0. Binnen 5 minuten scoren ze 2x. Een vrije trap op onze zestien mocht eenvoudig worden ingeschoten.  Al in de F pupillen wordt er geleerd om dan een muurtje neer te zetten maar Blokzijl 3 heeft helemaal  geen muur nodig. Dank jullie wel zei de VHK speler en plaatste de bal simpel in het hoekje. Een afstandsschot betekende de 2-0 en Blokzijl 3 weer met beide beentjes op de grond.

De laatste speelronde begon met de clash tussen Blokzijl 2 en Blokzijl 3. Vooraf werd er nog even vriendschappelijk een fotootje gemaakt. Het vriendschappelijke verdween daarna snel.

 


 

  • Kijk eens wat een leuk groepje !!! 

 


Zou dit dan de officiele laatste wedstrijd worden van Carlo ? René door de beentjes spelen zou toch een mooie afsluiting van je voetbalcarriere zijn ? Dit stelde Berry voor aan Carlo en die was het daar voor de wedstrijd wel mee eens. Blokzijl 2 begon toch duidelijk als favoriet aan deze broedertwist. Meteen werd het doel van Marco ter Wolde gezocht maar die gaf geen krimp en bokste ieder bal die op hem afkwam uit de doelmond. Blokzijl 3 kwam op een geniepige 1-0 voorsprong. Een luizige counter betekende de (onterechte ) voorsprong. Carlo stuurde Lo de diepte in en die had te maken met Gerbrand die het hem lastig maakte. Lo wist Gerbrand echter af te schudden en stormde op het doel af van Sander. Mis ? Nee dit keer niet. Lo plaatste de bal netjes in de hoek en de underdog stond op voorsprong. Lang konden de mannen van Blokzijl 3 niet genieten van de voorsprong. Everard wist de gelijkmaker er in te prikken na een subtiel passje van Dinant. Dit was de enige keer dat Everard los kon komen van bewaker Jelle die in deze wedstrijd liet zien dat er een toekomstige 1e elftalspeler in hem schuilt. Hij heerste in de lucht en zorgde er bijna in zijn eentje voor dat Blokzijl 3 in de race bleef. In de 2e helft schakelde het 2e nog een tandje bij maar net de laatste pass was niet goed of Marco of Jelle stonden in de weg. Carlo regelde zijn geplande afscheid door René op het middenveld een panna om zijn oren te geven. Daarna volgden Hendrik en Peter dit voorbeeld en ook zij speelden de bal door de stokken van René. Tot overmaat van ramp leidde René de overwinning van het 3e zelf in.
Door achterin uit te glijden terwijl de bal net diep werd gespeeld gooide hij het veld helemaal open voor de wachtende Hendrik. Die gooide er met zijn laatste krachten een geweldige sprint uit naar de goal van Sander en beheerst tikte hij de bal langs Sander.  2-1 voor Blokzijl 3 met nog maar een paar minuten te gaan. Toen Joop Slagter een einde aan de wedstrijd maakte waren de druiven zuur voor Blokzijl 2 die onterecht de punten moest laten aan Blokzijl 3.

 

  • De derde helft met vlnr Carlo Poortwijk, René Groen, Peter Oosterkamp en Hendrik Donker. Zo hoort het mannen ! In de wedstrijd René poorten en na afloop een biertje met elkaar !

 


De laatste wedstrijd van het toernooi zou bepalend zijn voor de uiteindelijke uitslag. VHK moest winnen van SVM om 1e te worden maar SVM dacht daar gelukkig anders over . SVM scoorde 1 minuut voor tijd de 1-0 en hiermee zorgden ze ervoor dat Blokzijl 3 de eerste plek veroverde en Blokzijl 2 2e werd.

  • Aanvoerder Richard Jägers neemt vol trots de beker voor de kampioen van het toernooi aan van Eefje Aalbersberg van de gelijknamige supermarkt Aalbersberg  te Blokzijl.

 

  • Sander Driezen neemt de beker voor de 2e plaats in ontvangst van Eefje Aalbersberg.

 

 

Pluim vandaag voor de organisatie van ons toernooi, het was allemaal piekfijn voor elkaar!

 

  • Winnende coach en organisator van toernooi Henk Bakker geniet met volle teugen

 

Het winnende team Blokzijl 3 !

 

 

 

  • Boven vlnr: Bert Jan de Boer, Peter oosterkamp, Lo van Gemert, Richard Jägers, Carlo Noordwijk en leider Henk Bakker.
  • Onder vlnr: Dirk Pieter Lok, Marco ten Wolde, Hendrik Donkeren Sander Boxum.  
  • Cor Knoppers,  Jelle Pauwels en Bart Jan van Houwelingen vonden de meiden interessanter dan de foto en ontbreken hier dus op.

 

Eindstand:

 

Plaats Team Gespeeld Punten Voor Tegen Saldo Winst Verlies Gelijk
1 Blokzijl 3 3 6 3 3 0 2 1 0
2 Blokzijl 2 3 4 5 4 1 1 1 1
3 VHK 4 3 4 3 2 1 1 1 1
4 SVM 4 3 3 1 4 -3 1 2 0