Het ongeslagen 2e elftal van Blokzijl mocht vandaag aantreden tegen “laagvlieger” Joure. Het is pas de 2e thuiswedstrijd van de veteranen dit seizoen. Berry en Henk hebben vandaag maar liefst een achttal spelers die het liefst in de as van het veld spelen terwijl er maar plek is voor 4. Moet er 4-3-3- worden gespeeld of toch maar een 4-4-2 opstelling. Uiteindelijk wordt er toch maar voor het vertrouwde 4-4-3 gekozen. Op een verschrikkelijk te bespelen veld mochten we in de knalrode shirts de tegenstander uit Joure betreden. Vandaag een speciale toeschouwer bij ons in de dugout.  Mister Blokzijl himself, Bert Keizer was vanuit Vollenhove richting Blokzijl getogen om zijn oude strijdmakker(s) te aanschouwen. Leuk om je weer te zien Bert !.

 


Joure blijkt helemaal geen verkeerd elftal te hebben. Voorin zijn ze niet zo gevaarlijk maar achterin en op het middenveld  staat het bij hun redelijk goed. Blokzijl komt er maar moeilijk door heen. Qua voetbal is het allemaal wat minder dan de afgelopen weken. Veel lange ballen vanuit de verdediging zorgden ervoor dat er een groot gat ontstond tussen de voorhoede en het middenveld. Desondanks krijgen we toch genoeg mogelijkheden om de score te openen. Helaas is het allemaal net niet voor Blokzijl. De tegenstander helpt ons vlak voor rust in het zadel. De aanvoerder vond het nodig om voor de zoveelste keer onze gelegenheid scheidsrechter Henk de huid vol te schelden en die was er wel klaar mee en stuurde de aanvoerder voor 10 minuten naar de kant. Door de extra ruimte die er ontstond wist Blokzijl. Hendrik zet een een tweetje zelf op met Everard en alleen voor een lege goal weet Hendrik de bevrijdende goal te maken. In de daaropvolgende rust het bijna wekelijkse gemopper op elkaar. Iedereen heeft wel een uitgesproken mening en in iedere mening zit wel een kern van waarheid. Wordt dan eens tijd dat we allemaal de mening van een ander accepteren en we niet onze eigen mening opdringen aan een ander. Als het allemaal zo slecht zou zijn als dat we soms denken, dan hadden we wel op een andere plaats gestaan op de ranglijst.

 


De 2e helft een stuk beter Blokzijl. Van achteren werd er nu veel meer opgebouwd en via combinaties werden de spitsen gezocht. De 2-0 viel dan ook. Gerbrand wist de diepgaande Kees met een fraaie pass alleen op de doelman af te sturen. Met een lichaamsschijnbeweging  van een slangenmens wist Kees de keeper naar de grond te sturen waarna hij makkelijk de bal in de goal kon plaatsen. Hierna wist Dennis die zeer verdienstelijk de afwezige Sander verving, zich te onderscheiden met een paar knappe reddingen, waardoor Joure niet tot scoren kon komen. De uiteindelijke 3-0 werd door Kees gemaakt. Everard wist over de rechterkant de zestien in te komen en de keeper uit te spelen. De bal rolde tergend langzaam richting doel waar Kees het laatste tikje (in buitenspelpositie ?) gaf.

 


Volgende week Meppel uit. Tot dan