Na de training van afgelopen donderdag waren de aanwezigen het er wel over eens. Op dit veld kon er geen wedstrijd worden gespeeld dus de kans op een vrije zaterdag was zeer groot. Menig speler van het 2e hield dus op de zaterdagmorgen de telefoon in de gaten dat de melding van afgelasting zou komen. Maar er gebeurde helemaal niets. En vanaf 12.30 druppelden de mannen dan de kantine in met verbaasde gezichten dat er toch gevoetbald kon worden. Berry en Henk zaten weer in een luxe positie. 13 spelers en een G voetballer die kleurenblind bleek te zijn tot hun beschikking dus een goede opstelling zou wel uit de hoge hoed komen. Richard, Marco en Dirk Pieter op de bank en de rest kon het laten zien op een veld waar je eigenlijk geen voetbalwedstrijd op kon spelen.  Martin was uitgeleend aan het 1e en Peter en Bert Jan kwamen speelminuten bij ons maken.

Scheidsrechter van vandaag was de welbekende heer Winter die voor deze speciale gelegenheid een tenue had aangetrokken waar Richard zijn kleurenblindheid wat minder van werd.
Binnen 10 minuten hadden we al een 1-0 voorsprong te pakken.  Lo van Gemert, die op elke plek van het veld te vinden was behalve zijn eigen plek wist de ban al snel te breken. Hiervoor had Thomas de paal al geraakt dus zou dit weer eens een middagje worden met een hoge uitslag?. Het voetbal was van een zeer acceptabel niveau maar mogelijkheden voor Thomas, Eef en Lo werden niet in doelpunten omgezet.  Ook ontbrak vaak net de rust om een juiste eindpass te geven maar al met al was er geen reden om ontevreden te zijn in de rust. Hein die een prima eerste helft had afgeleverd wilde zich wel laten wisselen en ook Thomas kon de tweede helft als wissel beginnen.  Marco en Dirk Pieter waren hun vervangers . De beide leiders durfden het gezien de stand toch nog niet aan om Richard in te zetten want het risico dat hij met Meppel mee zou doen zou iets te groot zijn.  De tweede helft was nog geen 5 minuten oud en de 2-0 stond al genoteerd. Everard werd in de middencirkel aangespeeld, draaide goed weg van zijn tegenstander en gaf een pass op de al gestarte linksbuiten Dirk Pieter. Deze behield het overzicht en legde de bal terug op de doorgelopen Everard die de bal tegen de touwen wist te werken. 5 minuten later lag de 3e er al in. Johannes blijkt niet alleen met zijn rechterbeen te kunnen lopen maar met een subtiele pass met zijn rechtervoet binnendoor stuurt hij Bert Jan richting de zestien. Bert Jan legt rustig terug op de reeds klaarstaande Dirk Pieter. Deze bedacht zich net dat hij in de rust had aangegeven wel als linksbuiten te willen voetballen en dat hij wel voor een goaltje zou zorgen.  Rechtervoetje even strak tegen de bal en met een verwoestende uithaal tot gevolg.3-0. Daarna een periode dat het eventjes wat minder ging. Gerbrand zijn mobiel ging af in Berry zijn jaszak en dat was meteen einde wedstrijd voor Gerbrand.  Storingsdienst op zaterdag betekende voor hem aan het werk en stoppen met hobby, Richard verving hem. Sander die tot op dit moment geen enkel moeilijk moment voor zijn neus had gezien was kansloos op een schot wat door de benen van Mark net in het hoekje plofte. Zonde voor Sander die met de week beter gaat keepen.3-1  Martin Pees die er in de tweede helft ook bij was gekomen omdat er geen scheidsrechter bij het eerste was komen opdagen en hij nog wel even met ons mee wilde doen,  lepelde de 4-1 achter de Meppelkeeper. De 5-1 was de mooiste van de middag. Bert Jan die het al een paar keer van afstand had geprobeerd maar weinig geluk had met zijn afstandsschoten legde 5 minuten voor tijd zijn laatste energie in weer een schot van een metertje of twintig.  Als een granaat sloeg de bal tegen de touwen waarbij de keeper van Meppel  de bal alleen maar had gehoord maar nooit had gezien.

Iedereen blij toen scheidsrechter Winter voor het einde floot. 3 punten in de knip, knappe pot voetbal op een dramatisch veld, Peter en Bert Jan die weer een wedstrijdje in de benen hebben, solide verdedigingsduo Mark en Sander die alles netjes onder controle hadden en 5 doelpunten door 5 verschillende spelers gemaakt. Volgende week een topper tegen de nummer twee Genemuiden .