Afgelopen vrijdag werd er in het Mauritshuis de alom bekende, spannende, en niet te makkelijke voetbalquiz gehouden. Het betrof hier volgens mij de open Overijssel, en van heinde en ver hadden zich zogenaamde voetbalkenners verzameld. Zelfs een groep uit Genemuiden wisten de oversteek te maken naar het pittoreske Blokzijl. Deze happening werd gepresenteerd door de Mart Smeets van RTV Oost Bert van Losser.
In een uitpuilend Mauritshuis werden er onder het genot van een kop koffie of thee de tegenstanders al eens bekeken. Wie moest er in de gaten worden gehouden en van wie had men niets te duchten ? Iedere aanwezige zat al aan de kansberekening. Stoelen werden al ingepikt als er iemand even naar de WC ging of een sigaretje aan het roken was, kortom de koude oorlog was even terug.  De online verbinding op internet werd door sommige al open gegooid om toch maar zoveel  mogelijk antwoorden te kunnen geven.
Er was 1 persoon die dit allemaal glimlachend aan zat te kijken. Al snel was de conclusie getrokken dat deze speler van het 2e elftal van Blokzijl weinig tegenstand zou ondervinden deze avond.  Zoals hij zaterdags in het veld al als een veldheer de verdediging leidt zo schreef hij ook antwoord na antwoord rustig op, de andere medekandidaten in wanhoop achterlatend. De vragen waren van een niveau van heb ik u daar en menigeen zat vertwijfeld naar zijn buurman te kijken om maar een paar vragen dan nog maar goed te hebben. Na de eerste ronde zouden er nog acht mensen overblijven die de zgn kwartfinales gingen spelen.
Ook hierin kreeg onze niet in de Whatsapp groep zittende medespeler weinig tegenstand. De halve finale was ook een peulenschil, en de uiteindelijke finale wist hij met 2 vingers in de neus te winnen. Tactiek van de finale was al snel zichtbaar. Eerst een grote voorsprong nemen op zijn tegenstander uit Genemuiden, even terug laten komen voor de wedstrijdspanning en uiteindelijk koeltjes met de overwinning aan de haal gaan. Onder een daverend applaus kon Mark Buis ( want uiteraard hebben we het over hem) zijn prijzen in ontvangst nemen met de complimenten van de Overijsselse Mart.
Mark petje af voor je mooi dat je de eer van het 2e hoog hebt weten te houden.