Ze zijn een tijdje achterwege gebleven maar na vandaag werd het toch echt weer tijd om wat verslagen van de JO-15 te tikken.
Allereerst de verslagen van net na de winterstop waarbij voornamelijk de uitslagen en de doelpuntenmakers bekend zijn.
JO-15 trapten af na een succesvolle zaalcompetitie die winnend werd afgesloten. Voor de jongens die met JO-13 de zaal in waren gegaan bleek uiteindelijk het doelsaldo doorslaggevend te zijn en zo werden zij net geen zaalkampioen.
Helaas voor JO-15 heeft Remco besloten om te stoppen met voetballen en bleek de blessure van Milan dusdanig ernstig dat hij de rest van het seizoen niet meer in actie kan komen. Namens het hele team wensen we Remco heel veel succes in zijn nieuwe carrière (werk) en wensen we Milan beterschap en een voorspoedig herstel

Wolvega JO-15 – Blokzijl JO-15 0-5 10-03-2018

Na vele afgelastingen was het dan eindelijk tijd om weer te gaan voetballen. Vooral de eerste wedstrijd na de winterstop was echt aftasten. Remco die had aangegeven na de winterstop te stoppen met voetballen was er voor het eerst niet bij. Blokzijl was deze wedstrijd duidelijk zoekende maar wist uiteindelijk de wedstrijd met 0-5 te winnen.
Doelpuntenmakers: Anne, Janick, Sander, Damian en een eigen doelpunt

Creil-Bant JO-15 – Blokzijl JO-15 1-5 24-03-2018

De tweede wedstrijd na de winterstop mocht JO-15 aantreden tegen Creil-Bant combinatie. Meteen werd al duidelijk dat er niet zomaar gewonnen ging worden door het grote fysieke verschil. Ondanks het grote verschil, voornamelijk in lengte en breedte, werd er goed gevoetbald en werd de 0-1 binnengekopt door Jesse (1 van de kleinste spelers van het veld). Na een pass van Anne wist Damian de 2-0 binnen te schieten. Door het afstoppen van de 2 betere spelers van de tegenstander kreeg Blokzijl de ruimte en ook de kansen. Deze werden niet verzilverd waardoor Creil de kans kreeg om de aansluitingstreffer te maken. Na de rust werd het 1-3 toen Anne een rebound van een schot van Thijs beheerst in schoot. Na een schot van Anne was het Swen die de rebound intikte en er zo 1-4 van maakte. Na een scrimmage waarbij er meerdere keren op de goal werd geschoten was het Anne die de 1-5 maakte. Zo nam Blokzijl opnieuw 3 punten mee naar Blokzijl

Blokzijl JO-15 – Tonego JO-15 1-4 31-03-2018

Deze wedstrijd was er 1 om vooral snel te vergeten. Tonego was duidelijk een maatje te groot voor Blokzijl en won geheel terecht met 1-4. Enige hoogtepunt deze wedstrijd was het doelpunt van Toby.

Blokzijl JO-15 – SJO RVC/Langweer 6-1 07-04-2018

Vandaag kwam de voor ons onbekende tegenstander RVC/Langweer op bezoek. Al snel werd duidelijk dat we deze wedstrijd absoluut niet hoefden te verliezen. Na 3 minuten werd Damian gelanceerd door Anne en schoot de 1-0 binnen. Na een scherpe pass van Thijs was het Anne die de 2-0 binnenschoot. Bij een hoekschop was het Janick die op de juiste plek stond op de afvallende bal tegen de touwen te jagen. Na de rust schoot Anne op aangeven van Damian de 4-0 binnen. Diezelfde Damian zorgde voor de mooiste goal van de ochtend, hij schoot met zijn linker de bal prachtig in de kruising. Na niet goed opletten in de verdediging wist RVC/Langweer via een uitbraak 5-1 te maken. Anne zorgde voor het slotakkoord door er 6-1 van te maken.

Kuinre JO-15 – Blokzijl JO-15 3-2 14-04-2018

Van de Kuinre wisten we dat ze makkelijk scoren maar ook veel tegendoelpunten krijgen. Het eerste kwartier ging het redelijk gelijk op waarbij Blokzijl een aantal 100% kansen had gemist. De Kuinre wist de 2 kansen die ze kregen direct allebei te verzilveren. Nog geen 2 minuten na de 2-0 wist Janick na een goede assist van Damian de aansluitingstreffer te maken. Meteen na de rust was het Kyran die een assist van Toby verzilverde en zo de stand gelijk trok, 2-2. Wat volgde was een stortvloed aan kansen voor Blokzijl, de paal, lat en keeper stonden echter ieder keer in de weg. Net voor tijd wist de Kuinre volledig tegen de verhoudingen in toch de 3-2 te maken. Ook het slotoffensief van Bokzijl mocht niet meer baten en zo werd er voor de tweede keer na de winterstop verloren. Helaas voor Blokzijl betekende dit meteen dat de kampioensaspiraties de kast weer in konden en de focus op plek 3 en 4 ia komen te liggen .

Blokzijl JO-15 – Flevo boys JO-15 6-1 21-04-2018

Blokzijl begon goed aan de wedstrijd en wist de tegenstander meteen vol onder druk te zetten. Helaas leverde dit geen doelpunten op. Tijdens de opbouw werd de bal veel te zacht teruggespeeld naar de keeper waardoor de spits van Flevo Boys ineens voor Jorgen opdook en de 0-1 intikte. Na een minuut of tien was Blokzijl deze schok te boven en begon het weer lekker te voetballen. Damian zette Anne voor de keeper en zo maakte Anne de 1-1. Na een individuele actie was het opnieuw Anne die scoorde en de 2-1 binnen schoot. Op slag van rust was het opnieuw Anne die scoorde en zo ging Blokzijl met 3-1 de rust in. Na de rust ging Blokzijl verder met waar het gebleven was namelijk scoren. Jesse schoot de 4-1 binnen na een assist van Janick. Na een assist van Lesley was het opnieuw Jesse die bal met zijn rechtervoet mooi in de kruising werkte. Janick bracht uiteindelijk de stand naar een verdiende 6-1.

Blokzijl JO-15 – Heerenveense Boys 7-1 28-04-2018

Vandaag mocht Blokzijl aantreden tegen de nummer 1 van de competitie. Met 6 punten voorsprong op dat moment koploper samen met Heerenveen. Blokzijl dat eigenlijk niet meer in de race is voor de titel wilde hoe dan ook laten zien dat de koploper niet zomaar de 3 punten op kon halen. Blokzijl dat het zonder de geblesseerde Damian moest stellen (gebroken arm) startte erg fel aan de wedstrijd en zette de defensie van Heerenveense Boys meteen onder druk. Dit resulteerde in de 1-0 door Mike. Blokzijl bleef wel aandringen maar kwam er niet goed doorheen. Heerenveense boys was zoekende maar leek wat meer in het spel te komen toen de scheids voor de rust floot. Door een kleine omzetting in de verdediging tijdens de rust had het enige gevaar van Heerenveense boys (de links buiten) niets meer te vertellen door de enorme werklust van Janick. Ealse zorgde door constant de verdediging onder druk te zetten voor de 2-0 en de 3-0. Na een aanval over rechts kwam de keeper ver zijn doel uitlopen, Lesley schoot vervolgens de bal prima over de keeper heen en zo werd het 4-0. Na een overtreding gaf de scheidsrechter een scheidsrechtersbal. Ealse schoot de bal sportief terug naar de keeper, toen de keeper de bal aan wilde nemen liet hij de bal zo onder zijn voet doorrollen en werd het 5-0. Na een goede pass van Kyran was het Anne die voor de 6-0 tekende. Heerenveense Boys wist nog 1 maal te scoren en bracht de stand naar 5-1. Anne zorgde met een mooie actie zelf voor de 7-1. Zo werd de koploper getrakteerd op een volkomen terechte 7-1 nederlaag.

Heerenveen JO-15 – Blokzijl JO-15 3-4 05-05-2018

Vandaag stond er voor Blokzijl opnieuw een wedstrijd tegen 1 van de koplopers. Heerenveen dat volledig verrast was door de uitslag van Blokzijl vorige week wilde niets aan het toeval overlaten en kondigde net voor de start van de wedstrijd op het veld aan dat alle spelerspassen gecontroleerd moesten worden. Na de goedkeuring van de scheids konden we beginnen aan de wedstrijd. Door de vele afwezigen ivm ziekte, blessures en vakantie kon Blokzijl vandaag niet beschikken over wisselspelers. Blokzijl startte goed en zocht naar mogelijkheden om de 0-1 binnen te schieten. Thijs werd tot 2x toe door Anne weggestuurd maar wist de keeper niet te verassen. Na enkele kleine kansjes was het Heerenveen dat de 1-0 maakte. Bij Heerenveen was duidelijk een golf van opluchting te merken terwijl bij Blokzijl de twijfel in ploeg kwam. Toch bleef Blokzijl voetballen en kreeg het nog een aantal kleine kansen. In de rust hebben we het strijdplan opnieuw doorgenomen en duidelijke afspraken met elkaar gemaakt. Helaas was het Heerenveen dat kort na de rust de 2-0 binnenschoot. Een kwartier voor tijd leek Heerenveen de wedstrijd in het slot te gooien door de 3-0 binnen te schieten. Blokzijl ging voor alles of niets en besloot achterin 1 op 1 te gaan spelen. Het was Anne die iets terug deed en met nog 12 minuten op de klok de 3-1 maakte. Kort hierna stond Anne opnieuw alleen voor de keeper echter dit keer stond de keeper in de weg deze voorkwam zo de aansluitingstreffer. Met nog 6 minuten op klok was het toch Anne die alsnog de aansluitingstreffer maakte, 3-2. Nog geen minuut later was het Toby die de gelijkmaker binnenschoot, 3-3. Heerenveen was helemaal van slag en kwam er niet meer uit. Blokzijl drukte door en maakt nog geen minuut later de 3-4. Zo werd dus in een tijdsbestek van 3 minuten een 3-1 achterstand omgebogen naar een 3-4 voorsprong. Met nog 2 minuten op de klok bleef Blokzijl doorvoetballen en proberen om de wedstrijd helemaal in het slot te gooien. Na de laatste 2 minuten waarbij Blokzijl de volledige controle over de wedstrijd had floot de scheidrechter af en pakte Blokzijl terecht opnieuw van 1 van de koplopers 3 punten. Meedoen voor het kampioenschap zal erg lastig worden, feit is wel dat Blokzijl de competitie in een tijdsbestek van 2 weken wel weer spannend heeft gemaakt.