Zaterdag 3 september moesten het team JO-9 (de voormalige F-Pupillen)  van SV Blokzijl aantreden tegen de JO-9 van SC Emmeloord. Na het enorme krachtsverschil  van vorige week tegen Bant (0 -17) was het vandaag te hopen dat het verschil tussen beide ploegen kleiner was en dat Blokzijl ook op de helft van de tegenstander aan het voetballen toekwam.
Om 08:00 uur werd er vertrokken van het Sportpark de Uiterdijken. Op naar het nieuwe sportcomplex van SC Emmeloord. Gespeeld werd er op het hoofdveld, met tribune en kunstgras.

De begeleiding Johan Roubos en Rob Jonker hadden 9 spelers tot hun beschikking:
Sem Klinkert, Sem van Zoggel, Jim Bergkamp, Iris Uffels, Hugo Roubos, Mats Rabbinge, Matthijs Ploer, Lukas Jonker en Romiën Kruithof.

Vanaf het begin was het al duidelijk dat beide ploegen gelukkig aan elkaar gewaagd waren. Het spel in de 1e helft speelde zich vooral af voor het doel van SC Emmeloord. Matthijs, Mats en Romiën kregen enkele kansen, maar de goede keeper van SC Emmeloord hield het doel voor de thuisploeg schoon en zo bleef het tot 5 minuten voor rust 0 – 0. SC Emmeloord kreeg de bal achterin en hun speler liep alleen af op Hugo. De jongen schoot de bal langs Hugo op de binnenkant van de paal en ging het doel van Blokzijl in. Tegen de verhouding in werd het 1 – 0  voor SC Emmeloord.

Johan en Rob gingen niet bij de pakken neerzitten en zetten Blokzijl in de pauze weer op scherp. Zittend in een kring op het kunstgras werd de tactiek van de tweede helft “bepaald”. Aandachtig luisterende kinderen namen de informatie in hun op.
Dat ze goed geluisterd hadden naar de leiders bleek. Blokzijl ging door waar ze in de eerste helft mee gestopt waren. Met aanvallen. Verschillende kansen waren er weer, maar het bleef 1 – 0  voor de thuisploeg.  Hugo hield het doel schoon en de tussenstand bleef gehandhaafd.

Met nog zo’n 7 minuten te gaan kreeg Mats Rabbinge de bal voor zijn rechtervoet. Even een blik omhoog, kijken waar de keeper stond. Mats haalde verwoestend uit en schoot de bal rechts naast de keeper van SC Emmeloord het doel in.
1 – 1. Meer als verdiend. De overige minuten bleef het spelbeeld hetzelfde. Blokzijl in de aanval en Emmeloord “counterde” zo af en toe. In de slotseconde kwam Matthijs nog alleen voor de keeper. Maar helaas pakte de keeper de bal.

De scheidsrechter floot af en het 1e punt van dit seizoen werd binnengehaald. Kijkend naar de wedstrijd had er meer ingezeten, maar de spelvreugde was mooier om te zien. Blokzijl speelt met veel plezier. Dit mede door Johan en Rob.